A vöröshagymát kevés vízben megpároljuk, hozzányomjuk a fokhagymát, majd ezt is kevés ideig együtt pirítjuk. Mehet hozzá a tofu, ha egy kis színt kapott és eléggé átsültek adjuk hozzá a szójaszószt, gyömbért, curry/miso pasztát és a kókusztejet (/kókuszchips-et).
Közben egy másik serpenyőben elkezdjük a répát és karfiolt kicsit párolni, épp, hogy picit megpuhuljanak, de még roppanósak maradjanak. Adjuk hozzá a cukkinit, gombát, kínai kelt, pak choi-t. Ezeket nem kell sokáig puhítani, az ázsiai ételek egyik különlegessége, hogy a zöldségek nem lesznek nagyon puhák, hanem frissek, roppanósak maradnak.
Mindeközben forralunk vizet a tésztához, majd ráöntjük és pár percet állni hagyjuk benne, ha megpuhult leöntjük a vizet, összekeverjük a szósszal, hozzáadjuk a zöldségeket és tálaljuk friss lime-mal lelocsolva.
Pad Thai/Ázsiai tészta
Összetevők
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1-2 tk gyömbér
- 2-3 ek. szójaszósz
- 1 ek curry paszta/miso paszta
- 2 dl kókusztej
- esetleg kókuszchips
- 200 gramm tofu
- 6 db répa
- fél fej kínai kel
- fél fej karfiol
- 1 db pak choi
- 100 gramm cukkini/gomba ízlés szerint
- rizstészta (kb 250 gramm)
- tetejére pörkölt mogyoró, ízesítéshez pedig lime leve
További finomságok
Vöröslencsés bolognai – a vegán jolly joker!
Ennek a receptnek a titka abban rejlik, hogy paradicsom(szósz)ból készül, ami kifejezetten másnapra umami-jellegű ízt ad, amit a például hús…
Hagymás-spenótos quiche
Ó, igen, hát ez is eljött: welcome spenót- és póréhagymaszezon (a spárgáról nem is beszélve). Bátorkodtam elkészíteni a hivatalosan is…
Kókuszos csicseriborsó cookie 🍪
P.S.: Ha esetleg datolyaport vagy datolyát használsz, akkor adj még annyi vizet hozzá, mintha datolyaszirup lenne. Nagyon jó étvágyat hozzá!(és óvatosan…