Pad Thai/Ázsiai tészta

Összetevők

  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1-2 tk gyömbér
  • 2-3 ek. szójaszósz
  • 1 ek curry paszta/miso paszta
  • 2 dl kókusztej
  • esetleg kókuszchips
  • 200 gramm tofu
  • 6 db répa
  • fél fej kínai kel
  • fél fej karfiol
  • 1 db pak choi
  • 100 gramm cukkini/gomba ízlés szerint
  • rizstészta (kb 250 gramm)
  • tetejére pörkölt mogyoró, ízesítéshez pedig lime leve

    A vöröshagymát kevés vízben megpároljuk, hozzányomjuk a fokhagymát, majd ezt is kevés ideig együtt pirítjuk. Mehet hozzá a tofu, ha egy kis színt kapott és eléggé átsültek adjuk hozzá a szójaszószt, gyömbért, curry/miso pasztát és a kókusztejet (/kókuszchips-et).
    Közben egy másik serpenyőben elkezdjük a répát és karfiolt kicsit párolni, épp, hogy picit megpuhuljanak, de még roppanósak maradjanak. Adjuk hozzá a cukkinit, gombát, kínai kelt, pak choi-t. Ezeket nem kell sokáig puhítani, az ázsiai ételek egyik különlegessége, hogy a zöldségek nem lesznek nagyon puhák, hanem frissek, roppanósak maradnak.
    Mindeközben forralunk vizet a tésztához, majd ráöntjük és pár percet állni hagyjuk benne, ha megpuhult leöntjük a vizet, összekeverjük a szósszal, hozzáadjuk a zöldségeket és tálaljuk friss lime-mal lelocsolva.

    További finomságok

    Vöröslencsés bolognai – a vegán jolly joker!

    Ennek a receptnek a titka abban rejlik, hogy paradicsom(szósz)ból készül, ami kifejezetten másnapra umami-jellegű ízt ad, amit a például hús…

    Hagymás-spenótos quiche

    Ó, igen, hát ez is eljött: welcome spenót- és póréhagymaszezon (a spárgáról nem is beszélve).  Bátorkodtam elkészíteni a hivatalosan is…

    Kókuszos csicseriborsó cookie 🍪

    P.S.: Ha esetleg datolyaport vagy datolyát használsz, akkor adj még annyi vizet hozzá, mintha datolyaszirup lenne. Nagyon jó étvágyat hozzá!(és óvatosan…