Dahl lencse

Összetevők

  • kb 300 gramm vörös lencse
  • zsírosabb kókusztej (itt nem az Alpro kókusztejre kell gondolni, hanem az ilyen dobozokban/konzervben kapható kókusztejre, kB ilyen 10-20 grammnyi zsírtartalommal 100 grammonként
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 citrom leve
  • 2 evőkanál mustár
  • garam masala, vagy friss gyömbér (ebből mehet kb 1 tk.), vagy pedig gyömbérpor (1 kk)
  • 1 tk. koriander
  • 1 teáskanál kardamom
  • 1 evőkanál curry
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • köretként: 200 gramm fehér-/barnarizs (esetleg vadrizs) (Itt fehér-/barnarizst ajánlok, ezzel tud nagyon jól érvényesülni a vöröslencse, illetve a fűszerek íze is.)

    Elkészítés

    A vöröshagymát felkockázzuk, ha már üvegesre pirult, rányomjuk a fokhagymát, és felöntjük egy kevés vízzel, hogy párolódjon. Majd öntsük rá a lencsét, kókusztejet, mustárt, friss reszelt gyömbért, citromlevet, fűszereket, sózzuk, és lefedve, párszor megkeverve főzzük kb. 12 percig.

    További finomságok

    Vöröslencsés bolognai – a vegán jolly joker!

    Ennek a receptnek a titka abban rejlik, hogy paradicsom(szósz)ból készül, ami kifejezetten másnapra umami-jellegű ízt ad, amit a például hús…

    Hagymás-spenótos quiche

    Ó, igen, hát ez is eljött: welcome spenót- és póréhagymaszezon (a spárgáról nem is beszélve).  Bátorkodtam elkészíteni a hivatalosan is…

    Kókuszos csicseriborsó cookie 🍪

    P.S.: Ha esetleg datolyaport vagy datolyát használsz, akkor adj még annyi vizet hozzá, mintha datolyaszirup lenne. Nagyon jó étvágyat hozzá!(és óvatosan…

    Ez a weboldal sütiket használ a böngészési élmény javítása és a webhely megfelelő működésének biztosítása érdekében. A webhely használatának folytatásával elismeri és elfogadja a sütik használatát.

    Összes elfogadása Csak a szükségesek elfogadása