Csicseribundás (sós)

Összetevők

  • 3-4 szelet kenyér
  • 2 ek. csicseriborsóliszt
  • 1 tk. kala namak (fekete só - ez adja a tojásos ízt)
  • 200 ml növényi tej
  • 1 ek. sörélesztőpehely
  • esetleg fűszernövények
  • só és bors
  • némi növényi zsiradék

    Elkészítés 

    1. A lisztet, a fekete sót, a sörélesztőpelyhet, a fűszereket és a tejet összekeverjük egymással, majd jó pár percre beáztatjuk a kenyeret (ha teljes kiőrlésű vagy rozskenyered van, akkor tényleg eltarthat jó pár percig, amíg teljesen megszívják magukat). Egy serpenyőben felhevítjük a vajat (ha jó minőségű teflonserpenyőd van, akkor akár a vaj el is hagyható), majd sütjük a kenyérszeleteket 3-4 percig, amíg meg nem barnul az oldaluk, ezután megfordítjuk őket és így is sütjük. 
    2. A tálaláshoz használjuk a toppingként összeturmixolt citromot, joghurtot és datolyát, és tálaljuk az egészet még melegen. 

    A toppinghoz 

    • 100 mL növényi joghurt
    • ½ citrom leve 
    • 1 db datolya 

    Nagyon jó ééétvágyat hozzá! 

    További finomságok

    Vöröslencsés bolognai – a vegán jolly joker!

    Ennek a receptnek a titka abban rejlik, hogy paradicsom(szósz)ból készül, ami kifejezetten másnapra umami-jellegű ízt ad, amit a például hús…

    Hagymás-spenótos quiche

    Ó, igen, hát ez is eljött: welcome spenót- és póréhagymaszezon (a spárgáról nem is beszélve).  Bátorkodtam elkészíteni a hivatalosan is…

    Kókuszos csicseriborsó cookie 🍪

    P.S.: Ha esetleg datolyaport vagy datolyát használsz, akkor adj még annyi vizet hozzá, mintha datolyaszirup lenne. Nagyon jó étvágyat hozzá!(és óvatosan…