Elkészítés
- A lisztet, a fekete sót, a sörélesztőpelyhet, a fűszereket és a tejet összekeverjük egymással, majd jó pár percre beáztatjuk a kenyeret (ha teljes kiőrlésű vagy rozskenyered van, akkor tényleg eltarthat jó pár percig, amíg teljesen megszívják magukat). Egy serpenyőben felhevítjük a vajat (ha jó minőségű teflonserpenyőd van, akkor akár a vaj el is hagyható), majd sütjük a kenyérszeleteket 3-4 percig, amíg meg nem barnul az oldaluk, ezután megfordítjuk őket és így is sütjük.
- A tálaláshoz használjuk a toppingként összeturmixolt citromot, joghurtot és datolyát, és tálaljuk az egészet még melegen.
A toppinghoz
- 100 mL növényi joghurt
- ½ citrom leve
- 1 db datolya
Nagyon jó ééétvágyat hozzá!