Cukkinikenyér

Összetevők

  • 1 közepes cukkini - lereszeljük, majd kinyomkodjuk a vizet belőle
  • 1 chiatojás (1 evőkanál chia, 3 evőkanál langyos víz / ugyanez csak őrölt lenmaggal - 5 percre be a hűtőbe)
  • 30-40 g mogyoró-/mandulavaj
  • édesítés ízlés szerint (datolyaszirup, datolyaőrlemény, glycin)
  • 1 tk almaecet
  • 150 mL növényi tej
  • 150 g zabliszt
  • 40 g natúr kakaópor
  • 1 tk. baking soda
  • csipi só
  • csoki-chip vagy magas kakaótartalmú étcsoki
    1. A száraz összetevőket, úgymint a lisztet, sót, baking sodat, kakaóport összekeverjük.
    2. Egy külön tálba a lereszelt cukkiniből kinyomkodjuk a felesleges vizet, majd hozzáöntjük a tejet, a mogyoróvajat, az almaecetet, és a már hűtőben eleget pihentetetett chiatojást. 
    3. A két egyveleget összeöntjük és kiöntjük egy loaf formába, a csoki chip szintén mehet bele a tésztába vagy a tetejére. 
    4. Kb 45-50 perc alatt készre sütjük, 180 fokon légkeveréses sütőben. 

    További finomságok

    Vöröslencsés bolognai – a vegán jolly joker!

    Ennek a receptnek a titka abban rejlik, hogy paradicsom(szósz)ból készül, ami kifejezetten másnapra umami-jellegű ízt ad, amit a például hús…

    Hagymás-spenótos quiche

    Ó, igen, hát ez is eljött: welcome spenót- és póréhagymaszezon (a spárgáról nem is beszélve).  Bátorkodtam elkészíteni a hivatalosan is…

    Kókuszos csicseriborsó cookie 🍪

    P.S.: Ha esetleg datolyaport vagy datolyát használsz, akkor adj még annyi vizet hozzá, mintha datolyaszirup lenne. Nagyon jó étvágyat hozzá!(és óvatosan…