Datolyagolyók

Összetevők

  • 20 kis datolya
  • 2 ek. chiamag
  • 110 g zabpehely
  • 30 g kakaópor
  • 3 ek. mogyoróvaj
  • esetleg a rizottóból maradt főtt cékla
    1. Kimagozom a datolyákat és beáztatom őket meleg vízbe 15 percre. Ha letelt a 15 perc, leszűröm a datolyákat (erre a vízre nem lesz szükségünk). 
    2. Hozzáteszem a chia-(vagy len-)magot, zabot, mogyoróvajat, a maradék céklát, kakaóport és kézzel tészta állagot gyúrok belőle. 
    3. A kész tésztából kézzel golyókat formázok, és már el is készült ez a finomság!

    (Ha céklával dolgozol akkor érdemes az összes összetevőt egy turmixba dobni) 

    Én a külsejére puffasztott kölest szórtam 🙂 

    További finomságok

    Vöröslencsés bolognai – a vegán jolly joker!

    Ennek a receptnek a titka abban rejlik, hogy paradicsom(szósz)ból készül, ami kifejezetten másnapra umami-jellegű ízt ad, amit a például hús…

    Hagymás-spenótos quiche

    Ó, igen, hát ez is eljött: welcome spenót- és póréhagymaszezon (a spárgáról nem is beszélve).  Bátorkodtam elkészíteni a hivatalosan is…

    Kókuszos csicseriborsó cookie 🍪

    P.S.: Ha esetleg datolyaport vagy datolyát használsz, akkor adj még annyi vizet hozzá, mintha datolyaszirup lenne. Nagyon jó étvágyat hozzá!(és óvatosan…