- Az édesburgonyát alaposan megmossuk, villával néhányszor megszurkáljuk, és 180 fokon, légkeveréses sütőben kb. 40 percig sütjük.
- Közben készítsük el a mártásunkat: A hagymát meghámozzuk, felvágjuk, egy meleg serpenyőben üvegesre pirítjuk, majd a cukkinit (mossuk és) felkockázzuk, sózzuk és a hagymához adjuk, pároljuk.
- Mossuk meg és szeleteljük fel a gombát és a paradicsomot, majd adjuk a cukkinihoz.
- A kesudiót a paradicsompürével, a fokhagymával, a sörélesztőpehellyel, a sóval, a borssal és a szerecsendióval együtt turmixgépben aprítjuk, majd ezt a keveréket a zöldségekhez adjuk és melegítjük.
- Amikor a burgonya már egészen puha, vegyük ki a sütőből, vágjuk majdnem félbe, de azért maradjon egyben egy vékony csíkban, rétegezzük rá az elkészített mártást, és süssük még 15 percig. Tálaljuk egy nagy tál salátával, vegán parmezánnal vagy sörélesztőpehellyel.
Édesburgonya csónak gazdagon
Összetevők
- 2 édesburgonya
- ½ cukkini
- 1 hagyma
- 200 g champion gomba
- 2 paradicsom
- 30 g paradicsompüré
- 1 egész szerecsendió
- 40 g kesudió
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek élesztőpehely
- só és bors
További finomságok
Vöröslencsés bolognai – a vegán jolly joker!
Ennek a receptnek a titka abban rejlik, hogy paradicsom(szósz)ból készül, ami kifejezetten másnapra umami-jellegű ízt ad, amit a például hús…
Hagymás-spenótos quiche
Ó, igen, hát ez is eljött: welcome spenót- és póréhagymaszezon (a spárgáról nem is beszélve). Bátorkodtam elkészíteni a hivatalosan is…
Kókuszos csicseriborsó cookie 🍪
P.S.: Ha esetleg datolyaport vagy datolyát használsz, akkor adj még annyi vizet hozzá, mintha datolyaszirup lenne. Nagyon jó étvágyat hozzá!(és óvatosan…