Édesburgonya csónak gazdagon

Összetevők

  • 2 édesburgonya
  • ½ cukkini
  • 1 hagyma
  • 200 g champion gomba
  • 2 paradicsom
  • 30 g paradicsompüré
  • 1 egész szerecsendió
  • 40 g kesudió
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek élesztőpehely
  • só és bors
    1. Az édesburgonyát alaposan megmossuk, villával néhányszor megszurkáljuk, és 180 fokon, légkeveréses sütőben kb. 40 percig sütjük. 
    2. Közben készítsük el a mártásunkat: A hagymát meghámozzuk, felvágjuk, egy meleg serpenyőben üvegesre pirítjuk, majd a cukkinit (mossuk és) felkockázzuk, sózzuk és a hagymához adjuk, pároljuk. 
    3. Mossuk meg és szeleteljük fel a gombát és a paradicsomot, majd adjuk a cukkinihoz. 
    4. A kesudiót a paradicsompürével, a fokhagymával, a sörélesztőpehellyel, a sóval, a borssal és a szerecsendióval együtt turmixgépben aprítjuk, majd ezt a keveréket a zöldségekhez adjuk és melegítjük. 
    5. Amikor a burgonya már egészen puha, vegyük ki a sütőből, vágjuk majdnem félbe, de azért maradjon egyben egy vékony csíkban, rétegezzük rá az elkészített mártást, és süssük még 15 percig. Tálaljuk egy nagy tál salátával, vegán parmezánnal vagy sörélesztőpehellyel.

    További finomságok

    Lágy kakaós banánkenyér 🍫🫘

    Vágysz már egy olyan finomságra, ami olvad a szádban, ugyanakkor megadja azt az érzést, hogy ettél is valamit? Akkor ez…

    Tökös tészta 💪🏼🎃

    Ha ősz, akkor adja magát egy isteni finom krémes, szívet és lelket melengető házi készítésű, gnocchi stílusú tökös tészta, nemde…

    Vöröslencsés bolognai – a vegán jolly joker!

    Ennek a receptnek a titka abban rejlik, hogy paradicsom(szósz)ból készül, ami kifejezetten másnapra umami-jellegű ízt ad, amit a például hús…

    Ez a weboldal sütiket használ a böngészési élmény javítása és a webhely megfelelő működésének biztosítása érdekében. A webhely használatának folytatásával elismeri és elfogadja a sütik használatát.

    Összes elfogadása Csak a szükségesek elfogadása