Falafel salátával vagy kuszkusszal

Összetevők

  • 400 g csicseriborsó (szárazon vagy konzerv)
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb hagyma felvágva
  • 1 marék friss petrezselyem
  • 1 kisebb marék friss koriander felaprítva
  • 2 tk őrölt koriander
  • 2 tk őrölt római kömény
  • 1 ½ tk só
  • 1 tk őrölt bors
  • chilipehely (ízlés szerint)
  • 1 tk sütőpor
    1. A csicseriborsót (ha száraz) beáztatjuk egy éjszakára kb 5x-ös mennyiségű vízbe. Ezek jól meg fognak dagadni, így, ha esetleg kevés lenne a víz öblítsd át, majd adj még hozzá. A következő nap öntsd le a vizet róla, majd a borsót öntsd ki egy száraz konyharuhára és hagyd őket száradni. 
    2. Ezután a csicserit és az összes többi hozzávalót tegyük be a mixerbe és kb 20 másodpercig turmixoljuk pulzálva, mindig a mixer oldaláról lekaparva a masszát. A lényeg, hogy a végén NE egy pépes állagú masszát kapjunk. 
    3. Ha megvan az egész, állítsuk kb 1 órára a hűtőbe, hogy jól összeálljon. 
    4. 1 óra múlva vegyük ki és nedves kézzel formáljunk kis falafel golyókat, süssük meg őket 170 fokon légkeveréses sütőben (vagy akár airfryer-ben), én a sütős változatot készítettem el. 

    További finomságok

    Vöröslencsés bolognai – a vegán jolly joker!

    Ennek a receptnek a titka abban rejlik, hogy paradicsom(szósz)ból készül, ami kifejezetten másnapra umami-jellegű ízt ad, amit a például hús…

    Hagymás-spenótos quiche

    Ó, igen, hát ez is eljött: welcome spenót- és póréhagymaszezon (a spárgáról nem is beszélve).  Bátorkodtam elkészíteni a hivatalosan is…

    Kókuszos csicseriborsó cookie 🍪

    P.S.: Ha esetleg datolyaport vagy datolyát használsz, akkor adj még annyi vizet hozzá, mintha datolyaszirup lenne. Nagyon jó étvágyat hozzá!(és óvatosan…