- A csicseriborsót (ha száraz) beáztatjuk egy éjszakára kb 5x-ös mennyiségű vízbe. Ezek jól meg fognak dagadni, így, ha esetleg kevés lenne a víz öblítsd át, majd adj még hozzá. A következő nap öntsd le a vizet róla, majd a borsót öntsd ki egy száraz konyharuhára és hagyd őket száradni.
- Ezután a csicserit és az összes többi hozzávalót tegyük be a mixerbe és kb 20 másodpercig turmixoljuk pulzálva, mindig a mixer oldaláról lekaparva a masszát. A lényeg, hogy a végén NE egy pépes állagú masszát kapjunk.
- Ha megvan az egész, állítsuk kb 1 órára a hűtőbe, hogy jól összeálljon.
- 1 óra múlva vegyük ki és nedves kézzel formáljunk kis falafel golyókat, süssük meg őket 170 fokon légkeveréses sütőben (vagy akár airfryer-ben), én a sütős változatot készítettem el.
Falafel salátával vagy kuszkusszal
Összetevők
- 400 g csicseriborsó (szárazon vagy konzerv)
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb hagyma felvágva
- 1 marék friss petrezselyem
- 1 kisebb marék friss koriander felaprítva
- 2 tk őrölt koriander
- 2 tk őrölt római kömény
- 1 ½ tk só
- 1 tk őrölt bors
- chilipehely (ízlés szerint)
- 1 tk sütőpor
További finomságok
Vöröslencsés bolognai – a vegán jolly joker!
Ennek a receptnek a titka abban rejlik, hogy paradicsom(szósz)ból készül, ami kifejezetten másnapra umami-jellegű ízt ad, amit a például hús…
Hagymás-spenótos quiche
Ó, igen, hát ez is eljött: welcome spenót- és póréhagymaszezon (a spárgáról nem is beszélve). Bátorkodtam elkészíteni a hivatalosan is…
Kókuszos csicseriborsó cookie 🍪
P.S.: Ha esetleg datolyaport vagy datolyát használsz, akkor adj még annyi vizet hozzá, mintha datolyaszirup lenne. Nagyon jó étvágyat hozzá!(és óvatosan…