Karfiolpizza

Összetevők

  • fél fej karfiol
  • 2 chia - vagy lenmagtojás
  • oregánó, bazsalikom
  • sűrített paradicsom
  • só és bors
  • feltét ízlés szerint
    1. A karfiolt megmossuk és rózsáira szedjük, majd mixerben apróra (de nem pürére!) aprítjuk. Megfőzni nem kell, mert nem szeretnénk, hogy a pizza nagyon tocsogjon. 
    2. Hozzákeverjük a chia(vagy lenmag-)tojást és a fűszereket. 
    3. A masszát mehet viszonylag kerek formában egy sütőpapírral bélelt tepsibe. 

    Tipp: Ne legyen nagyon vékony a tészta, mert elég szakadékony szép magyarul fogalmazva. Illetve mindenképp várjunk egy mini-mini időt, amíg picit hül, hogy ezáltal is jobban egyben maradjon. Sütési idő: 10 percig 180 fokon alsó+felső fokozat. 

    1. Majd a sütőből kivéve mehet rá sűrített paradicsom, illetve minden, amit csak szeretnénk, akár friss spenót / rukkola, kukorica, szárított paradicsom (kecskesajt), olívabogyó, húshelyettesítő. 🙂

    További finomságok

    Vöröslencsés bolognai – a vegán jolly joker!

    Ennek a receptnek a titka abban rejlik, hogy paradicsom(szósz)ból készül, ami kifejezetten másnapra umami-jellegű ízt ad, amit a például hús…

    Hagymás-spenótos quiche

    Ó, igen, hát ez is eljött: welcome spenót- és póréhagymaszezon (a spárgáról nem is beszélve).  Bátorkodtam elkészíteni a hivatalosan is…

    Kókuszos csicseriborsó cookie 🍪

    P.S.: Ha esetleg datolyaport vagy datolyát használsz, akkor adj még annyi vizet hozzá, mintha datolyaszirup lenne. Nagyon jó étvágyat hozzá!(és óvatosan…