- A karfiolt megmossuk és rózsáira szedjük, majd mixerben apróra (de nem pürére!) aprítjuk. Megfőzni nem kell, mert nem szeretnénk, hogy a pizza nagyon tocsogjon.
- Hozzákeverjük a chia(vagy lenmag-)tojást és a fűszereket.
- A masszát mehet viszonylag kerek formában egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Tipp: Ne legyen nagyon vékony a tészta, mert elég szakadékony szép magyarul fogalmazva. Illetve mindenképp várjunk egy mini-mini időt, amíg picit hül, hogy ezáltal is jobban egyben maradjon. Sütési idő: 10 percig 180 fokon alsó+felső fokozat.
- Majd a sütőből kivéve mehet rá sűrített paradicsom, illetve minden, amit csak szeretnénk, akár friss spenót / rukkola, kukorica, szárított paradicsom (kecskesajt), olívabogyó, húshelyettesítő. 🙂