Kókuszos csicseriborsó cookie 🍪

Összetevők

  • 50 g csicseriborsóliszt
  • 50 g kókuszliszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 ek. frissen őrölt lenmag kb. 2 ek. langyos vízzel elkeverve
  • 30 g(sütésre alkalmas) olívaolaj
  • 200 ml növényi tej
  • 30 g alternatív édesítő (datolya, datolyaszirup, datolyapor, agave)
  • choko-chip vagy mazsola
  • csipet fahéj
  • némi vanília
  • csipet só
    1. A lisztet, a sót, fahéjat, vaníliát és a sütőport jól keverd össze. 
      Készítsd el a lenmagtojást a langyos vízzel és várj türelmesen kb. 10 percig. 
      Olívaolajat + datolyaszirupot + növényi tejet keverd össze, majd 10 perc elteltével add hozzá a lenmagtojást.
    2. Itt add hozzá a choko-chipet (vagy a mazsit). 
    3. Süsd 170 fokon kb. 25 percig (15 perc felső és alsó, majd a légkeverés). 

    P.S.: 
    Ha esetleg datolyaport vagy datolyát használsz, akkor adj még annyi vizet hozzá, mintha datolyaszirup lenne. Nagyon jó étvágyat hozzá!
    (és óvatosan a recepttel, mert függőséget okoz🤘🏽)

    További finomságok

    Vöröslencsés bolognai – a vegán jolly joker!

    Ennek a receptnek a titka abban rejlik, hogy paradicsom(szósz)ból készül, ami kifejezetten másnapra umami-jellegű ízt ad, amit a például hús…

    Hagymás-spenótos quiche

    Ó, igen, hát ez is eljött: welcome spenót- és póréhagymaszezon (a spárgáról nem is beszélve).  Bátorkodtam elkészíteni a hivatalosan is…