Shakshuka (izraeli lecsó) (minimum 2-3 adag)

Összetevők

  • 500 gramm paradicsom
  • 1 db hagyma (lila//vörös)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél doboz csicseriborsó
  • 150 gramm paprika
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1,5 evőkanál paradicsompüré
  • 1 evőkanál shakshuka fűszerkeverék (ha nincs, keine Panik! → elkészítjük: 1 teáskanál koriander, 1 tk. bors, 1 gerezd fokhagyma, 1-2 darab datolya, 1 teáskanál római kömény, 2 teáskanál édes pirospaprika)
  • 2 darab tojás (ha vegán módon készítjük, akkor készíthetünk hozzá falafelt akár)
  • fél csokor friss koriander
  • tálaláshoz pedig kovászos kenyér

    Elkészítés

    Egy serpenyőben megpirítjuk a hagymát, rá fokhagyma, and carefully amíg üvegesre nem pirulnak addig bizony kevergetjük. Mindezen procedúra után rádobjuk a fűszereket/illetve magát a fűszerkeveréket: só, pirospaprika, illetve a paprikákat olyan formában, ahogy fel lett szeletelve / kockázva. Ezt addig pároljuk, amíg megpuhulnak, ezután ráöntjük a konzerv csicseriborsót (ez lesz majd a fő fehérjetartalma az ételnek). Majd rádobjuk a paradicsomokat, ráöntjük a paradicsomszószt. Picit türelemmel vagyunk, amíg be nem sűrűsödik a shakshukánk, majd amikor már rotyog, ráütünk tojást/vegán verzióban készítünk hozzá falafel golyókat, vagy főzünk hozzá valamilyen teljes értékű köretet, rizst/árpát, akár hajdinával is működő ételről van szó.:) A tetejére én speciel valamilyen friss fűszernövényt szórok, illetve ha csak lehet csírával kínálom, de a képen látható gránátalma is bombasztikus ízt ad neki!

    További finomságok

    Vöröslencsés bolognai – a vegán jolly joker!

    Ennek a receptnek a titka abban rejlik, hogy paradicsom(szósz)ból készül, ami kifejezetten másnapra umami-jellegű ízt ad, amit a például hús…

    Hagymás-spenótos quiche

    Ó, igen, hát ez is eljött: welcome spenót- és póréhagymaszezon (a spárgáról nem is beszélve).  Bátorkodtam elkészíteni a hivatalosan is…

    Kókuszos csicseriborsó cookie 🍪

    P.S.: Ha esetleg datolyaport vagy datolyát használsz, akkor adj még annyi vizet hozzá, mintha datolyaszirup lenne. Nagyon jó étvágyat hozzá!(és óvatosan…

    Ez a weboldal sütiket használ a böngészési élmény javítása és a webhely megfelelő működésének biztosítása érdekében. A webhely használatának folytatásával elismeri és elfogadja a sütik használatát.

    Összes elfogadása Csak a szükségesek elfogadása