Elkészítés
Egy serpenyőben megpirítjuk a hagymát, rá fokhagyma, and carefully amíg üvegesre nem pirulnak addig bizony kevergetjük. Mindezen procedúra után rádobjuk a fűszereket/illetve magát a fűszerkeveréket: só, pirospaprika, illetve a paprikákat olyan formában, ahogy fel lett szeletelve / kockázva. Ezt addig pároljuk, amíg megpuhulnak, ezután ráöntjük a konzerv csicseriborsót (ez lesz majd a fő fehérjetartalma az ételnek). Majd rádobjuk a paradicsomokat, ráöntjük a paradicsomszószt. Picit türelemmel vagyunk, amíg be nem sűrűsödik a shakshukánk, majd amikor már rotyog, ráütünk tojást/vegán verzióban készítünk hozzá falafel golyókat, vagy főzünk hozzá valamilyen teljes értékű köretet, rizst/árpát, akár hajdinával is működő ételről van szó.:) A tetejére én speciel valamilyen friss fűszernövényt szórok, illetve ha csak lehet csírával kínálom, de a képen látható gránátalma is bombasztikus ízt ad neki!